Lanseringsfest 8 feb 2024

Drömmen om kulturen på en plats!

@culturezone.se   #culturezone.se

Är du kulturutövare och undrar hur man kan komma med på destinationskartan hos oss? Klicka här!

CultureZone gör det enkelt att hitta och uppleva kulturen i Ängelholms kommun. Här finner du det som går att besöka och uppleva under temat kultur – från den lilla keramikverkstaden och konstnärsateljén på landet, till den stora scenen mitt i stan. 

Men inte nog med det. Här hittar du kulturrelaterade evenemang och kurser samt massor med tips och inspiration om den lokala konsten, hantverket och designen samt hjälp att hitta det som kan behövas för festen. Det här är bara början!

Häng med oss på en unik kulturupplevelse i vår region!

Här hittar du riktiga kulturutövare – inte bara en samling länkar.

CultureZone är skapat av samverkande kulturutövare. Alla du hittar här har själva valt att aktivt vara med och beskriver sig och sin verksamhet och sitt hantverk i egna ord och bilder.

CultureZone är också mycket mer än den digitala plattformen. Vi är ett starkt växande nätverk bestående av kulturutövare och samarbetspartners som träffas flera gånger per år för att lära känna varandra och för att bli ännu bättre ambassadörer för vår verksamhet, varandra och vår kommun. Vi flaggar med CultureZone utanför våra destinationer så att vi syns och är lätta att hitta. Vi har också en tryckt karta som finns tillgänglig på alla våra destinationer och hos våra via samarbetspartners.

Tillsammans skapar vi bättre och nya förutsättningar för besökare, oss själva och för kulturens utveckling, här där vi är verksamma. Hållbara och långsiktiga kulturintressen som sammanför och gynnar alla!

Initiativtagare och eldsjälen till CultureZone är Pauline Lindberg, själv yrkesverksam konstnär i Hjärnarp, Ängelholm. Hon har en lång bakgrund som kulturproducent, PR-agent, manager och artist promotor. Grundidén till plattformen är en gammal dröm hon har haft i över tio år, men den började ta form på riktigt först under hösten 2023. Efter bara 5 månader blev CultureZone verklighet och plattformen lanserades februari 2024 och har för avsikt att växa i regionen under 2024.

Vill du öppna dörren för CultureZone i din kommun?
Vi behöver er kulturutövare, eldsjälar, föreningar, kommuner och företagare som vill hjälpa oss att bygga Sveriges bästa kulturplattform. Det är enbart genom samverkan som vi kan växa och utöka med flera CultureZones i vår region.
Kontakta oss: hello [at] culturezone.se

Var syns vi?
Alla destinationer har samma flagga och en karta i print. 

Vi kommer att synas på flera platser runt om i kommunen under året, och naturligtvis på sociala medier. Och tillsammans har vi ett unikt växande nätverk av kulturutövare, annonsörer och samarbetspartners som delar information om @culturezone.se #culturezone.se 

Förutom en massa spännande ställen att besöka året om erbjuder vi:

  • Evenemangskalender som är helt gratis och öppen för alla arrangörer (stora som små) som ordnar kulturevenemang i Ängelholms kommun. Allt från det lilla evenemanget till den stora konserten.
  • Kurskalender  för kurser i hantverk, konst, dans, musik mm. Annonsera om era kurser för runt hundralappen.
  • Tips & Inspiration med reportage och lokala godbitar du inte vill missa under:

Stort tack från oss alla för att DU hjälper oss att sprida ordet om Culturezone! @culturezone.se #culturezone.se

Har du en destination och vill finnas med på destinationskartan? Anmäl ny destination här!

Utövar du någon form av kulturverksamhet i Ängelholms kommun så vill vi så klart ha dig med i vårt nätverk och lyfta dig och din verksamhet på CultureZone.se. Självklart behöver man inte medverka på träffar för att nyttja plattformens verktyg.
CultureZone.se är tillgänglig för alla!

Kontakta oss så vi kan berätta om hur CultureZone synliggör kulturdestinationer, dig och din verksamhet.

Varmt välkomna till CultureZone!
Pauline Lindberg
En del av CultureZone Ängelholm