Landskapsmåleri

11 maj | Måleri | Kurs | Vuxna

11/5 kl: 09.00-16.00 (3 stycken lördagar)

I denna landskapsmålerikurs i akryl kommer vi att fokusera på olika tekniker för att skapa vackra landskap. En viktig del av kursen är att lära sig blocka in, vilket innebär att skissa upp de stora formerna och kompositionen i landskapet innan vi börjar måla i detalj. Genom att använda blocka in-tekniken får vi en bra grund att bygga på och kan skapa ett balanserat och harmoniskt landskap.

Vi kommer också att utforska färglära och hur olika färger kan användas för att skapa stämning och djup i landskapet. Genom att förstå färgernas egenskaper och hur de påverkar varandra kan vi skapa intressanta kontraster och variationer i våra målningar.

Under övningarna i kursen kommer vi att experimentera med olika penseltekniker, texturer och kompositioner för att utveckla vår förmåga att skapa realistiska och stämningsfulla landskap i akryl.

Låter det som en intressant lektion för dig?

Kursinnehåll:
3 dagar lördag 09.00-12.00 lunch 13.00-16.00
Blocka-in
Rörelse
Använda kontraster i färg, form och nyans
Design

Material: Ta med ditt egna konstnärsmaterial, alla olika typer av medium är välkomna, annars erbjuder vi även försäljning av kompletterande material:
Uppspänd Canvas i olika storlekar
Pannåer System 3
Akrylfärg Lite billigare basfärg
Penslar i varierande storlekar
Akrylpapper

FÖLJANDE MATERIAL FINNS ATT LÅNA EFTER BEHOV Penslar i olika storlekar, saxar, trasor, svampar, palettknivar, vattensprayflaska, ritkol, blyertspennor, suddgummi, stafflier

Hotell ingår EJ i kurspriset men kursdeltagarna erbjuds 10% rabatt vid bokning av hotell Lilton när weekendkursen bokas.

Vi blir supportade av Lilton som är ett charmigt litet hotell byggt i slutet av 1800-talet, som ligger vackert beläget vid Rönne å i centrala Ängelholm. De har allt du behöver, såsom öl- & vinrättigheter och parkering (i mån av plats). Härlig trädgård mot Rönneå, där kan Ni äta er frukost eller bara njuta när vädret tillåter.