”Americana”

23 augusti - 23 augusti | Konsert | Körsång

Förra året framförde Ängelholms Kvartettsångare ”Ett brittiskt program”, under ledning av sin nye dirigent Robert Faulkner. Det blev en stor framgång med stor publiktillströmning. Nu återkommer Kvartettsångarna och Robert Faulkner med årets stora satsning, konserten ”Americana”. Den framfördes i Rebbelberga kyrka innan midsommar inför en överfull kyrka och fick stående ovationer. Nu får de som missade den då och de som inte fick plats chansen igen.
Det är i stort sett samma program som i Rebbelberga och även nu medverkar John Ebbesson som solist. Ackompanjatörer är Juliet Faulkner och Knut Lindell. Dessutom medverkar några körmedlemmar på bas och dragspel i ett av numren
Som titeln antyder så är det musik från andra sidan Atlanten. Det är en blandning av spirituals, traditionell amerikansk folkmusik, sånger från kända musikaler och sedan två moderna sakrala verk.
Inträde, 150 kr betalas vid entrén. Det går också att förköpa biljetter på Akademibokhandeln.
Ängelholms Kvartettsångare är Ängelholms äldsta fortfarande aktiva musiksammanslutning och välkänd för många Ängelholmare. Det är en manskör med ett 20-tal sångare. Ledare för kören sedan två år är Dr Robert Faulkner.